‘Justice League’ duurt erg kort

'Justice League' duurt erg kort

Batman v Superman: Dawn of Justice-regisseur Zack Snyder moest de reshoots en afronding van zijn superheldenfilm Justice League noodgedwongen afstaan aan Joss Whedon. Nu de film bijna verschijnt laat hij via zijn Vero-account weer wat vaker van zich horen door enkele aardige foto’s van achter de schermen te tonen. Maar eerst de officiële speelduur!

Speelduur
Justice League gaat “slechts” 121 minuten duren. Hiermee is het de kortste film in het DC Extended Universe tot op heden. Man of Steel duurde 143 minuten, de bioscoopversie van Batman v Superman 151 minuten (director’s cut: 182 minuten), Suicide Squad 123 minuten (extended cut: 134 minuten) en Wonder Woman 141 minuten.

Setfoto’s
Op de eerste foto zie je Snyder tussen Atlanteans en Amazons. Het kan niet anders dan dat hij scènes aan het opnemen is voor de openingsscène van de grootse DC-film. In die scène, ook te zien in de trailers, nemen mensen, Atlanteans en Amazons het op tegen hun gezamenlijke vijand, de “New Gods”. Op de tweede foto zie een aantal Amazons in de Batmobile, ongetwijfeld niet iets dat je zult zien in de film, maar je weet maar nooit.

Aquaman
Ook verscheen er via Total Film een nieuwe foto van Aquaman, de rol van Jason Momoa. We zien de koning van de zee onder water, duidelijk op weg naar het een of het ander. De complete film zie je vanaf 16 november in de Nederlandse bioscoopzalen.

En om nog even bij Aquaman te blijven. Er zijn ook setfoto’s opgedoken van de opnames voor zijn solofilm Aquaman. Op de foto’s zie je Momoa samen met Amber Heards Mera. De film van James Wan verschijnt in december 2018.

film afbeelding filmio

Voorspelling Box Office-start ‘Star Wars: The Last Jedi’

Voorspelling Box Office-start 'Star Wars: The Last Jedi'

Eind 2015 wist Star Wars: The Force Awakens een recordopening aan de Noord-Amerikaanse bioscoopkassa’s neer te zetten en nog altijd is de $248,0 miljoen ongeëvenaard. De website Box Office Pro heeft nu een eerste voorspelling gedaan voor de opening van de over twee maanden te verschijnen opvolger Star Wars: The Last Jedi.

Volgens Box Office Pro gaat The Last Jedi starten met zo’n $215 miljoen, dus zo’n $30 miljoen minder dan The Force Awakens. Toch is dit een enorme score. Mocht de score daadwerkelijk rond de $215 miljoen zijn, dan staat deze gelijk achter de voorganger. Op dit moment staat Jurassic World (2015) met $208,8 miljoen op de tweede stek. The Avengers uit 2012 is de derde film die hoger dan $200 miljoen opende in de States.

De vorige Star Wars-film, Rogue One uit 2016, noteerde met $155 miljoen in het eerste weekend ook niet verkeerd, maar deze score bleek toch beduidend lager.

Uiteindelijk noteerde The Force Awakens maar liefst $936,7 miljoen in de States, een absoluut record. Wereldwijd noteerde de film van J.J. Abrams een uitstekende $2,1 miljard en daarmee staat de zevende film in de saga op de derde plaats in de Box Office aller tijden.

Bekijk de trailer/video

film afbeelding filmio

Naomi Watts versus verborgen kwelgeest in ‘The Wolf Hour’

Naomi Watts versus verborgen kwelgeest in 'The Wolf Hour'

Het nieuws is uitgekomen dat The Glass Castle-actrice Naomi Watts haar krabbel gezet heeft voor een psychologische thriller. Deze draagt de naam The Wolf Hour en speelt zich af in de jaren 70. Om precies te zijn tussen de zomers van 1976 en 1977, toen seriemoordenaar David Berkowitz de straten van New York onveilig maakte als Son of Sam. Spike Lee heeft er overigens eerder een film over gemaakt: Summer of Sam.

De synopsis van The Wolf Hour gaat als volgt. June Leigh was een cultureel icoon en activiste in de jaren 60, nu is ze echter van haar voetstuk gevallen en een schim van haar vroegere ik. June zal echter haar demonen moeten confronteren wanneer een mysterieuze persoon haar zwakheden begint uit te buiten.

De belager zal vermoedelijk een ander zijn, aangezien June Leigh niet in de geschiedenis van Berkowitz voorkomt. Wie tevens niet bekend is met zijn rampage: Berkowitz schoot in een periode van een jaar zes mensen dood en verwondde een aantal anderen. Omdat de slachtoffers toenamen, startte de New Yorkse politie een klopjacht.

De pers smulde ervan en Berkowitz ging hierop in door brieven openbaar te maken waarin hij toekomstige aanslagen aankondigde en de politie tartte. Begin augustus 1977 werd Berkowitz gearresteerd en biechtte zijn daden op, welke hij uitvoerde in opdracht van de hond van zijn buurman. Kennelijk was de viervoeter een demonische manifestatie.

The Wolf Hour wordt geregisseerd door Alistair Banks Griffin. Hij zal filmen naar zijn eigen scenario. De thriller wordt zijn tweede film. Daarvoor heeft hij twee shorts afgerond, enkele jaren geleden. Het project krijgt steun van het Sundance Institute Feature Film Programma. De kosten worden opgehoest door Bradley Pilz Productions. Het is niet bekend wanneer The Wolf Hour opgenomen wordt.

film afbeelding filmio

TV-tips week 42: Nightcrawler, It & meer

TV-tips week 42: Nightcrawler, It & meer

Iedere dag kiest FilmTotaal één TV-Filmtip uit. Dit zijn onze keuzes voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht. Mocht je zelf een website of APP willen maken met deze films gebruik dan onze API.

[h2-artikel]It (1990)[/h2-artikel][hr][img-rechts]https://www.filmtotaal.nl/images/covers/t1hbx9g18x.jpg[/img-rechts]Zaterdag 21 oktober om 22:35 op SBS9

Regie: | Cast: Harry Anderson, Dennis Christopher, Richard Masur, Annette O’Toole

Een plaatsje in Maine werd dertig jaar geleden geteisterd door ‘It’. Een groepje kinderen slaagde er destijds in ‘It’ te verslaan. Nu ‘It’ terugkeert, opnieuw in de vorm van de clown Pennywise, komen de jeugdvrienden weer bij elkaar om ‘It’ definitief te vernietigen. Maar ‘It’ is ditmaal voorbereid. Bekijk de trailer van It.

[h2-artikel]Master and Commander: The Far Side of the World (2003)[/h2-artikel][hr][img-rechts]https://www.filmtotaal.nl/images/covers/2opm822fou.jpg[/img-rechts]Zondag 22 oktober om 20:00 op RTL7

Regie: Peter Weir | Cast: Russell Crowe, Paul Bettany, James D’Arcy, Edward Woodall

Het verhaal speelt zich af in de tijd na Napoleon en vertelt het verhaal over de strijd tussen de zeemachten. Lucky Jack Aubrey is kapitein van zijn geliefde schip de HMS Surprise. Geheel onverwachts wordt hij aangevallen door een oorlogsschip. Aubrey’s schip wordt zwaar gehavend achtergelaten. Toch besluit hij zich er niet bij neer te leggen, ook al kan dit de ondergang van de Surprise betekenen.

Lees de recensie van Master and Commander: The Far Side of the World geschreven door Kenji Stamet[review-rating]4.5[/review-rating]
Bekijk de trailer van Master and Commander: The Far Side of the World.

[h2-artikel]Thor: The Dark World (2013)[/h2-artikel][hr][img-rechts]https://www.filmtotaal.nl/images/covers/25uizt1kd7.jpg[/img-rechts]Maandag 23 oktober om 20:30 op Veronica

Regie: Alan Taylor | Cast: Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston, Anthony Hopkins

Dit vervolg speelt af na de gebeurtenissen van Thor en The Avengers. Thor probeert de vrede in kosmos te herstellen wanneer hij plots wordt geteisterd door een oud ras, onder leiding van de boosaardige Malekith, dat het universum opnieuw wil hullen in duisternis.

Lees de recensie van Thor: The Dark World geschreven door Thierry Verhoeven[review-rating]3.0[/review-rating]
Bekijk de trailer van Thor: The Dark World.

[h2-artikel]Rise of the Planet of the Apes (2011)[/h2-artikel][hr][img-rechts]https://www.filmtotaal.nl/images/covers/oxx4c9q4eh.jpg[/img-rechts]Dinsdag 24 oktober om 20:30 op Veronica

Regie: Rupert Wyatt | Cast: Andy Serkis, Karin Konoval, Terry Notary, Richard Ridings

Rise of the Planet of the Apes laat zien hoe genetische experimenten op primaten in San Francisco mislopen. Het gevolg van de experimenten is een hyperintelligente aap genaamd Caesar, die besluit het op te nemen tegen zijn menselijke overheersers. Ondanks dat de film gezien kan worden als een prequel op de Planet of the Apes film van Tim Burton en de oorspronkelijke film uit 1968 met Charlton Heston in de hoofdrol, zouden we de film volgens de producers niet helemaal zo moeten zien. De film omvat namelijk een eigen mythologie, die schijnbaar toch verschilt van die van eerdere films. Zo moet ook meteen de basis gelegd zijn voor een (aantal) vervolgfilm(s). De film onderging overigens maar liefst vier naamsveranderingen. In eerste instantie zou de film Caesar heten, vervolgens werd het Caesar: Rise of the Apes, daarna Rise of the Apes en nu logischerwijs is het Rise of the Planet of the Apes.

Lees de recensie van Rise of the Planet of the Apes geschreven door Frank Stol[review-rating]4.0[/review-rating]
Bekijk de trailer van Rise of the Planet of the Apes.

[h2-artikel]Nightcrawler (2014)[/h2-artikel][hr][img-rechts]https://www.filmtotaal.nl/images/covers/oo85tt0ume.jpg[/img-rechts]Woensdag 25 oktober om 20:30 op Veronica

Regie: Dan Gilroy | Cast: Jake Gyllenhaal, Michael Papajohn, Marco Rodríguez, Bill Paxton

Nightcrawler is een grimmig portret van de duistere kant van L.A en vertelt het verhaal van de curieuze en ambitieuze kruimeldief Lou Bloom (Jake Gyllenhaal) die door de economische crisis moeilijk aan nieuw werk kan komen. Hij voelt zich aangetrokken tot de onderwereld van Los Angeles en als hij op een nacht verloren door de stad loopt stuit hij bij toeval op een paar aasgieren (nightcrawlers) in actie. Hij schaft een goedkope videocamera en een politieradioscanner aan en gaat op jacht. Verkeersongevallen, slachtoffers van overvallen, huisinbraken, niets lijkt te gek. De televisieproducente Nina (Rene Russo) is onder de indruk van zijn opnames en geeft Lou de kans om de misdaadjournalistiek te bedrijven. Hij heeft alleen geduchte concurrentie: Joe Loder (Bill Paxton) is een doorgewinterde professional die contacten bij de politie heeft en een vaste afnemer voor zijn opnames. Lou zoekt de grenzen van zijn werk op en gaat daar al snel overheen…

Lees de recensie van Nightcrawler geschreven door Lieuwe van Albada[review-rating]5.0[/review-rating]
Bekijk de trailer van Nightcrawler.

[h2-artikel]Along Came Polly (2004)[/h2-artikel][hr][img-rechts]https://www.filmtotaal.nl/images/covers/bb7g0n90hz.jpg[/img-rechts]Donderdag 26 oktober om 20:30 op NET5

Regie: John Hamburg | Cast: Ben Stiller, Jennifer Aniston, Philip Seymour Hoffman, Debra Messing

Reuben, een risicomijdende smetvreeslijder met zwakke darmen, vraagt Polly uit nadat zijn vrouw vreemd is gegaan tijdens de huwelijksreis. Maar is deze vrijgevochten dame met een fret als huisdier wel de ware voor hem? Bekijk de trailer van Along Came Polly.

[h2-artikel]Halloween (1978)[/h2-artikel][hr][img-rechts]https://www.filmtotaal.nl/images/covers/i6bgiqs0f9.jpg[/img-rechts]Vrijdag 27 oktober om 23:30 op Eén

Regie: John Carpenter | Cast: Donald Pleasence, Jamie Lee Curtis, Nancy Kyes, P.J. Soles

Het was een koude halloweennacht in 1963 toen de zesjarige Michael Audrev Myers op brute wijze zijn 17 jarige zus, Judith Margaret Myers, vermoord. Hij wordt naar het Smith’s Grove-Warren Country Sanitorium gestuurd, waar hij 15 jaar opgesloten zit. Maar op 30-10-1978 ontsnapt hij en gaat hij terug naar Haddonfield, Illinois, waar hij babysitter Laurie Strode stalkt en haar een paar van haar vrienden vermoord. Hij wordt op de hielen gezeten door zijn psychiater Sam Loomis. Michael is gevaarlijk, hij is overal en hij is niet te vernietigen Bekijk de trailer van Halloween.

film afbeelding filmio

Een ‘Violent Separation’ voor Brenton Thwaites en Ben Robson

Een 'Violent Separation' voor Brenton Thwaites en Ben Robson

Brenton Thwaites (Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales) en Ben Robson (The Boy) hebben getekend voor de hoofdrollen in A Violent Separation. Het schrijfwerk van de misdaadthriller is verzorgd door Michael Arkof, de broers Kevin en Michael Goetz (Martyrs) zullen de regie voor hun rekening nemen.

Norman is een jonge hulpsheriff uit een rustig stadje in het middenwesten. Wanneer zijn oudere broer Ray iemand vermoordt, besluit Norman de daad te verdoezelen. De hulpsheriff valt later echter voor het zusje van het slachtoffer, Frances, waardoor de band tussen de broers op de proef gesteld wordt. Terwijl het onderzoek verdergaat zien beide mannen een gewelddadige scheiding zich voordoen. Hoewel ze de juiste beslissingen willen nemen, lijken ze enkel in te gaan op alles wat slecht is.

De eerder genoemde namen zijn overigens niet de enige die een plekje in de cast hebben bemachtigd. Ook Alycia Debnam-Carey (tv-serie Fear the Walking Dead), Claire Holt (47 Meters Down), Francesca Eastwood (The Vault), Gerald McRaney (The A-Team) en Ted Levine (Silence of the Lambs) zullen optreden. De misdaadthriller is een product van Cliffbrook Films (The Den), Catapult Entertainment Group en Productivity Media (Born to Be Blue). Binnenkort starten de opnames in de Amerikaanse staat Louisiana.

film afbeelding filmio

Opvallend: meest en minst winstgevende acteurs

Opvallend: meest en minst winstgevende acteurs

De website Variety heeft een overzicht geplaatst van de meest en minst winstgevende acteurs in Hollywood. En de lijst is opvallend, met een aantal te verwachten namen, maar ook namen die je niet zo snel zou verwachten.

Variety baseert de info op een analyse van PartyCasino. Zij hebben de Box Office cijfers van 1980 tot 2017 bestudeerd. Acteurs moesten minimaal te zien zijn geweest in tien films, in de hoofdrol.

Meest winstgevend
De meest winstgevende acteur zou niemand minder dan Emilio Estevez zijn. Hij zou $6,70 hebben opgebracht voor iedere dollar die er werd besteed aan zijn films. De Box Office-toppers zijn:

1. Emilio Estevez – $6,70
2. Jean-Claude Van Damme – $4,20
3. Mel Gibson – $3.50
4. Tyler Perry – $3,00
5. Dudley Moore – $3,00

Ook van actrices was er informatie. PartyCasino gaf aan dat er simpelweg te weinig grote films waren met vrouwen in de hoofdrol. Ze wisten een aantal toppers te achterhalen, een Top 3:

1. Rose Byrne – $9,80
2. Regina Hall – $3,50
3. Octavia Spencer – $2,90

Minst winstgevende / verlies draaiende acteurs
Ook werd er inzage gegeven in acteurs die een stuk minder retour brengen. En hierin een flink aantal grote namen. Bovenaan staat niemand minder dan Brad Pitt. Voor iedere dollar keerde er slechts $0,20 terug. Volgens PartyCasino zijn de Box Office-floppers:

1. Brad Pitt – $0,20
2. Johnny Depp – $0,20
3. Robert De Niro – $0,24
4. Hugh Jackman – $0,25
5. Anthony Hopkins – $0,26

Genres
Ook het type film werd bekeken. Mysteries leverden $39,89 op per geïnvesteerde dollar. Andere succesvolle genres zijn horrorfilms ($34,13), thrillers ($17,36) en documentaires ($7,38). Minder succesvol zijn Actiefilms met $1,89 en misdaadfilms en musicalfilms, met respectievelijk $2,01 en $2,05.

film afbeelding filmio

Cast van ‘Hellboy’ dijt verder uit

Cast van 'Hellboy' dijt verder uit

Deadline meldt dat er drie nieuwe acteurs zijn toegevoegd aan de cast van Hellboy: Rise of the Blood Queen, de reboot die in 2018 of 2019 in de bioscoop moet verschijnen. Dit keer wordt vooral de Osiris Club uitgebreid.

De nieuwe castleden zijn Sophie Okenodo, Brian Gleeson en Alistair Petrie. De eerste gaat de rol spelen van Lady Hatton, een ingezetene van de Osiris Club. Gleeson is aangetrokken om de tovenaar Merlin te spelen en Petrie stapt in de huid van Lord Adam Glaren, een hooggeplaatst lid van de Osiris club.

Ze voegen zich bij onder meer David Harbour als de titelheld Hellboy, Ian McShane als Trevor Bruttenholm, Milla Jovovich als Nimue / Blood Queen, Daniel Dae Kim als Major Ben Daimio, Penelope Mitchell als Ganeida en Sasha Lane als Alice Monaghan.

De verfilming van de strips van Mike Mignola wordt geleid door David Harbour. Recent leek de film te worden geprikt voor begin 2019, maar Lionsgate heeft daarna aangegeven dat dit bericht niet klopte. Tot op heden heeft de nieuwe Hellboy-verfilming dus geen officiële verschijningsdatum.

film afbeelding filmio

Fincher maakt ‘World War Z 2′ alleen als het script goed is

Fincher maakt 'World War Z 2' alleen als het script goed is

Regisseur David Fincher stelt dat zijn deelname aan World War Z 2 echt helemaal afhangt van het verhaal. Hij wil enkel een film maken die ook gemaakt moet worden. Anders laat hij het project aan zich voorbij gaan. Dat terwijl de regisseur al zo lang nodig had om te tekenen, wat hij in juni formeel deed.

Toch laat hij tijdens een interview met de Empire Podcast weten alleen door te gaan als het echt te rechtvaardigen valt. “Ik werkte aan een serie voor HBO die niet gemaakt werd en tegelijk aan [Mindhunter]. Dat is nu gemaakt en het afgelopen jaar heb ik met Dennis Kelly aan World War Z gewerkt. We hopen iets te produceren dat ook een reden heeft om te verfilmen, niet gewoon een film om zichzelf te maken.”

Het lijkt erop dat de regisseur daar nog niet mee klaar is. Naar het schijnt zal het vervolg meer gebaseerd worden op het boek van Max Brooks, dat een uitgebreide schets gaf van hoe de zombie-apocalypse plaatsvond. Er zit in elk geval genoeg materiaal in om een goede film te maken. Het origineel was dat niet echt, mede doordat de complete derde akte opnieuw werd gemaakt.

Er is nog geen releasedatum voor World War Z 2.

film afbeelding filmio

‘X-Men: Dark Phoenix’ volgt comics erg nauwgezet

'X-Men: Dark Phoenix' volgt comics erg nauwgezet

Actrice Alexandra Shipp keert, na haar debuut in X-Men: Apocalypse als Storm, terug in X-Men: Dark Phoenix. De actrice denkt dat deze nieuwe film fans die teleurgesteld waren in Apocalypse heel erg tevreden zal maken. Dat komt volgens haar doordat Simon Kinberg nu de volledige controle heeft.

Dat vertelde Shipp tijdens een interview met SyfyWire, de comics zullen vermoedelijk tot de letter nauwkeurig gevolgd worden. “Ik kan niet teveel zeggen, maar wat ik wel kwijt kan, is dat als fan van de X-Men franchise, ik weet dat veel mensen erg blij zullen zijn met hoe accuraat deze is. Nu [Kinberg] meer controle heeft, kan hij deze X-Men wereld echt op laten bloeien. “

Wat de toekomst van de franchise, wordt deze nieuwe film ook erg belangrijk. 20th Century Fox worstelt enigszins met de richting die het op wil met de X-Men films. Het maakt de blockbusters, waarvan Dark Phoenix de volgende wordt, maar ook andere en kleinschaligere films.

Daarvan is New Mutants, een horrorfilm, de volgende en zal ook Deadpool 2 onderdeel van uitmaken. Mocht Dark Phoenix niet aanslaan, kan het goed dat Fox alleen nog maar kleinschaligere X-Men-films maakt. Wat denken jullie?

film afbeelding filmio

‘Blade Runner 2049-actrice Sylvia Hoeks gecast in ‘The Girl in the Spider’s Web’

'Blade Runner 2049-actrice Sylvia Hoeks gecast in 'The Girl in the Spider's Web'

Variety weet vandaag te melden dat niemand minder dan Neerlands trots Sylvia Hoeks (Blade Runner 2049) te zien zal zjn als Camilla, de boosaardige tweelingzus van heldin Lisbeth Salander (Claire Foy) in The Girl in the Spider’s Web.

De film is gebaseerd op het vierde deel in de Millennium-franchise: het literaire fenomeen dat werd bedacht door Stieg Larsson en met het vierde deel werd voortgezet door David Lagercrantz. De opnames gaan in januari 2018 van start in Berlijn en Stockholm en de release van de film staat gepland voor oktober 2018.

De regie is in handen van Fede Alvarez, wiens laatste film Don’t Breathe goed was voor een indrukwekkende wereldwijde opbrengst van 150 miljoen dollar.

Kijken jullie uit naar een nieuw filmavontuur van Lisbeth Salander? En is de casting van Hoeks naar tevredenheid of ligt het type personage dat ze zal spelen in The Girl in the Spider’s Web iets te dicht bij haar personage in Blade Runner 2049?

film afbeelding filmio

Spijtbetuigende Quentin Tarantino verzweeg decennialang seksuele intimidatie Harvey Weinstein

Spijtbetuigende Quentin Tarantino verzweeg decennialang seksuele intimidatie Harvey Weinstein

De normaal zo respecteerde regisseur Quentin Tarantino (The Hateful Eight, Django Unchained) gaat momenteel diep door het stof nadat hij in een interview opbiechtte af te hebben geweten van de walgelijke seksuele intimidatie van producent Harvey Weinstein tegenover vrouwen. Tarantino werkte al jaren samen met de studiobaas, die betrokken was bij de meeste films van de regisseur.

In een interview met The New York Times doet Tarantino nu zijn verhaal. De regisseur schaamt zich diep dat hij al die jaren bleef samenwerken met Weinstein, ondanks dat hij maar al te goed wist dat Weinstein bepaald geen lieverdje was tegenover vrouwen in het vak. “Ik wist meer dan genoeg van Harvey om in te kunnen grijpen, maar dat heb ik niet gedaan,” vertelt de 54-jarige Tarantino in de krant. Tarantino heeft volgens zichzelf niet zijn verantwoordelijkheid genomen en is net zoals velen met hem in Hollywood waarschijnlijk een ‘wegkijker uit eigen belang’.

De Weinstein-telg schijnt zijn ontoelaatbare gedrag gewoon open en bloot te hebben besproken met Tarantino. “Het waren niet alleen de standaard geruchten en roddels. Ik heb het niet via via gehoord, maar gewoon van hemzelf. Ik wist dat hij een paar van deze dingen op zijn kerfstok had,” biecht de Kill Bill-regisseur op. Ook zijn voormalige vriendin Mira Sorvino, actrice van beroep, kwam ooit naar hem toe met haar vertaal. Weinstein zou ook haar ongewenst hebben betast, maar Tarantino greep niet in. Ter verduidelijking: Tarantino en Sorvino hadden een relatie van 1996 tot 1998, dus dat geeft ook wel weer aan hoe lang Tarantino zijn mond heeft gehouden.

Én dat was niet de enige keer dat een actrice juist naar hem toekwam voor hulp. Tarantino wist namelijk ook van actrice Rose McGowan dat zij verkracht was door Harvey Weinstein, maar zij sloot een deal met de inmiddels gevallen studiobaas om over het choquerende voorval te zwijgen. Ruim een jaar geleden kon je het verontrustende verhaal van McGowan al lezen op Filmtotaal, maar zij noemde toen geen naam. De puzzelstukjes worden nu dus langzaam aan elkaar gelegd, maar duidelijk is wel dat ook Tarantino een hoop leed, verdriet en pijn had kunnen voorkomen door naar de politie te stappen.

Heel vreemd is het dan ook niet dat Tarantino op het moment een hoop kritiek over zich heen krijgt. Op social media regent het commentaar over het stilzwijgen van de filmmaker. Sommige mensen prijzen echter zijn eerlijkheid en openheid. Tarantino koos er zelf voor om zijn verhaal te doen in The New York Times en biecht daarmee een zeer pijnlijke fout op. Het is ook zeer aannemelijk dat een hele hoop personen in het duistere Hollywood dat niet durven te doen.

Dank aan Filmtotaal-gebruiker Master Of Films voor deze tip!

Meer entertainmentnieuws

film afbeelding filmio

Films op TV voor zaterdag 21 Oktober 2017

Garfield: A Tail of Two KittiesGarfield: A Tail of Two Kitties
06:45 – 08:20 op RTL4
Komedie (2006) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 5 (27139 stemmen)
Met Breckin Meyer, Jennifer Love Hewitt, Billy Connolly e.a

Garfield is terug! Hij reist met zijn sidekick Odie af naar Londen, waar zijn baasje Jon vriendin Liz ten huwelijk wil vragen. In de stad van de Big Ben, Buckingham Palace, Scotland Yard en fish & chips, zal Garfield furore maken. Hij wordt per ongeluk verwisseld met de koninklijke kat Prince, die Castle Carlyle geërfd heeft. Garfield geniet met volle teugen van zijn nieuwe leven als de Kat van Carlyle. Hij heeft een butler Smithee, een reeks bedienden en veel eten. Intussen leeft Prince Garfields ‘normale’ leven; een kroegentocht met Jon en Odie, een lekker stukje lasagna; hij vindt het allemaal geweldig! Maar past de kroon wel bij Garfield? Hoe goed dit altijd gewenste luizenleventje Garfield ook bevalt, Lord Dagis, eerste in lijn voor de kroon, gooit roet in het eten. Hij is jaloers en doet er alles aan om Garfield van de troon te stoten. Is Garfield hiertegen opgewassen?

Bedknobs and BroomsticksBedknobs and Broomsticks
14:25 – 16:25 op NPO1
Avontuur (1971) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 7 (26761 stemmen)
Met Angela Lansbury, David Tomlinson, Roddy McDowall e.a

Eglantine Price is niet zo maar een gewone heks. Zij woont in Pepperinge Eye, snort rond op een door zwavel aangedreven motorfiets, eet wortels en netels, leert haar stiel per briefwisseling met professor Emelius Brown en droomt ervan de nazi’s, die Engeland met een invasie bedreigen, door haar toverkunsten te vernietigen. Dat is echter niet zo eenvoudig als de corresponderende heks had gedacht. De professor moet zijn school sluiten voor het einde van de cursus. Om de bevrijdende toverformule plus toversteen in haar macht te krijgen, moet Eglantine heel wat lastige obstakels trotseren.

Hänsel und GretelHänsel und Gretel
15:30 – 16:50 op NPO3
Familiefilm (2005) uit Duitsland
IMDB-rating: 6.2 (94 stemmen)
Met Sibylle Canonica, Johann Storm, Nastassja Hahn e.a

Film waarin het bekende sprookje van de gebroeders Grimm over Hans en Grietje op spannende wijze wordt verteld. De houthakker en zijn kinderen Hans en Grietje wonen samen met hun stiefmoeder in het bos. Ze zijn heel arm. Vader weet niet meer hoe hij de kinderen moet voeden. Hij is ten einde raad en laat zich door zijn vrouw overtuigen dat het het beste is voor hen om ze alleen in het bos achter te laten. Arme kinderen! Daar zitten ze dan, midden in het woud.. Gelukkig vinden ze tijdens hun zwerftocht door het bos een klein huisje waar een lief oud vrouwtje blijkt te wonen. Ze mogen zelfs komen eten!

MadagascarMadagascar
15:45 – 17:05 op BBC1
Animatie (2005) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 6.9 (281907 stemmen)
Met Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimmer e.a

Een zebra uit de New Yorkse dierentuin wil naar het wild toe en ontsnapt uit de dierentuin. Zijn vrienden de leeuw, de giraffe en het nijlpaard gaan achter hem aan. Ze worden op een boot gezet, maar belanden na een ongeval in Madagascar. Helaas hebben deze New Yorkers geen flauw idee hoe ze in het wild moeten overleven.

Road HouseRoad House
20:00 – 22:15 op Veronica
Actie (1989) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 6.5 (42443 stemmen)
Met Patrick Swayze, Kelly Lynch, Sam Elliott e.a

Dalton is een man met een donker verleden die nu als uitsmijter werkt in een bar. Hij krijgt niet alleen te kampen met moeilijke barbezoekers maar ook met de beruchte Brad Wesley, die het stadje in zijn greep houdt. Dalton belooft de stad te bevrijden van de tirannie en knoopt een relatie aan met de mooie dokter Elizabeth Clay.

Road House 2: Last CallRoad House 2: Last Call
22:15 – 00:00 op Veronica
Actie (2006) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 4.4 (1344 stemmen)
Met Johnathon Schaech, Jake Busey, Crystal Mantecon e.a

Nate Tanner, de eigenaar van de Black Pelican Roadhouse, wordt in elkaar geslagen door een lokale drugskoerier en zijn bende als zij proberen hem te dwingen zijn club te verkopen. Zijn neefje Shane (Johnathan Schaech) reist af naar het kleine plaatsje om zijn oom te helpen met het runnen van de club. Shane, normaal werkzaam als undercover narcotica- agent, merkt al snel dat hij in plaats van de barman uit te hangen de club voortdurend moet beschermen tegen allerlei criminele figuren.

ItIt
22:35 – 00:25 op SBS9
Drama (1990) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 6.9 (68399 stemmen)
Met Harry Anderson, Dennis Christopher, Richard Masur e.a

Een plaatsje in Maine werd dertig jaar geleden geteisterd door ‘It’. Een groepje kinderen slaagde er destijds in ‘It’ te verslaan. Nu ‘It’ terugkeert, opnieuw in de vorm van de clown Pennywise, komen de jeugdvrienden weer bij elkaar om ‘It’ definitief te vernietigen. Maar ‘It’ is ditmaal voorbereid.

My Old LadyMy Old Lady
22:40 – 00:20 op NPO2
Komedie (2014) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.3 (6253 stemmen)
Met Kevin Kline, Michael Burstin, Elie Wajeman e.a

De berooide New Yorkse schrijver Mathias Gold (Kline) erft van zijn vader een waardevol appartement in Parijs. Direct reist hij naar de Franse hoofdstad, met als doel het appartement te kunnen verkopen. Maar eenmaal daar komt Mathias erachter dat een oude dame, Mathilde (Smith) met haar dochter Chloé (Scott Thomas) in het appartement woont. De Franse wet schrijft voor dat het appartement pas verkocht mag worden asl Mathilde overlijdt. En dit is niet de enige verrassing die Mathias te wachten staat, want hij leert al snel dat hij zijn vader eigenlijk helemaal niet gekend heeft.

MargaretMargaret
23:40 – 02:15 op RTL8
Drama (2011) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 6.5 (11994 stemmen)
Met Matt Damon, Anna Paquin, Mark Ruffalo e.a

Margaret gaat over een jonge vrouw (Paquin), die getuige is van een busongeluk. Ze is daar behoorlijk van ondersteboven en krijgt te maken met de gevolgen van deze traumatische ervaring.

Coffee to GoCoffee to Go
00:00 – 00:15 op Canvas
(2014) uit
IMDB-rating: 0 (0 stemmen)

Een naamloze barista staart naar haar klant. Maar hij wordt verblind door het mooiste meisje dat hij ooit gezien heeft.

DheepanDheepan
00:15 – 02:05 op Canvas
Misdaad (2015) uit Frankrijk
IMDB-rating: 7.2 (8657 stemmen)
Met Jesuthasan Antonythasan, Kalieaswari Srinivasan, Claudine Vinasithamby e.a

Draait om een Sri Lankaanse Tamil krijger die naar Frankrijk vlucht, en probeert een nieuw leven op te bouwen.

In Our NameIn Our Name
00:50 – 02:15 op BBC2
Drama (2010) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.2 (388 stemmen)
Met Shah Amin, Begum Coskun, Teresa Critchley e.a

Suzy is een Britse soldaat. Terugkeren naar het gewone leven na een lange strijd in Irak valt haar niet gemakkelijk. Ze wordt achtervolgd door schuldgevoelens die ze voelt voor de dood van een Irakees kind. Suzy begint geobsedeerd te worden met de veiligheid van haar dochter, wil haar beschermen tegen een bedreiging die niet bestaat. Als haar paranoia groeit, komt haar kind steeds meer in gevaar.

In the Dark HalfIn the Dark Half
02:15 – 03:35 op BBC2
(2012) uit
IMDB-rating: 5.7 (228 stemmen)

Nadat een kindje doodgaat, voelt de tiener Marie die op haar moest opletten, zich bedreigd door een onbekende kracht.

Eerste recensies ‘Thor: Ragnarok’!

Eerste recensies 'Thor: Ragnarok'!

Na de eerste reacties op sociale media, stromen nu ook de eerste echte recensies van Marvel-film Thor: Ragnarok naar buiten. Die schetsen een beeld van een wel heel leuke derde film en wellicht, dankzij de aparte humor van regisseur Taika Waititi, de beste van de Thor-films tot nu toe.

[h2-artikel]The Wrap[/h2-artikel]
[hr]“Het is niet moeilijk om je een jong publiek voor te stellen dat helemaal fan is van de spanning en actie in Thor: Ragnarok, en er daarna weer helemaal fan van zijn als ze zich realiseren hoe grappig hij is. […] Deze nieuwste film rond de god van de donder is meer voor de genieters van de Guardians of the Galaxy films, dan het publiek dat houdt van duistere sperhelden. Maar Waititi en regisseurs Eric Pearson, Craig Kyle en Christopher L. Yost weten hoe je een balans moet vinden tussen humor en een serieus verhaal. Het publiek dat houdt van de voortdurende uitbreiding van het MCU, zal zich gewaardeerd voelen voor hun toewijding en diegenen die geen interesse hebben in de opzet van de volgende tien films in de franchise, kunnen een plezierige tijd verwachten en doorgaan met hun levens.”

[h2-artikel]Variety[/h2-artikel]
[hr]“Waar de vorige twee Thor-films sombere oorlogsfilms waren van Kenneth Branagh en Alan Taylor, is deze nieuwste duidelijk bedacht als een knotsgekke actiekomedie.”

[h2-artikel]IGN[/h2-artikel]
[hr]“Thor: Ragnarok is net zo geinig als de Guardians of the Galaxy-films, en omarmt de esthetiek van ruimteopera’s uit de jaren tachtig. Dat zorgt voor een leuke en vaak hilarische film, en eentje die er zo levendig uit ziet als een oude Jack Kirby comic. Maar het omvat ook het toenemende verlangen van het MCU om grappen te maken en zijn eigen absurditeit onder de loep te nemen, zelfs ten koste van de personages en gedachten die Marvel Studios de afgelopen jaren heeft opgezet.”

[h2-artikel]Entertainment Weekly[/h2-artikel]
[hr]“Regisseur Taika Waititi, een Nieuw-Zeelander die bekend staat om zijn indrukwekkende maar absurd films, brengt zijn heerlijke energie naar de vaak stoïcijnse man van Asgard, die het bij vlagen trage verhaal en iets uitgemolken ideeën in superheldenfilms voorziet van heerlijke grappen. Het is bijzonder dat Waititi – een nieuwkomer in de jungle van dit soort films – zoveel van zijn unieke stem wist in te brengen in deze gigant.”

[h2-artikel]The Hollywood Reporter[/h2-artikel]
[hr]“Met Taika Waititi aan het roer, ontworstelt dit clash-of-worlds CGI-extravaganza zich van de vorige toevoeging aan de franchise. Afgezien van gigantische vuurmonsters in grote onderwerelden, zijn zelfs de hoofdschurken van dit verhaal grappig, mede door het werk van Cate Blanchett en Jeff Goldblum.”

Vanaf 26 oktober draait de film in de bioscoop.

film afbeelding filmio

Uitgebreide featurette ‘Justice League’ kijkt naar The Flash

Uitgebreide featurette 'Justice League' kijkt naar The Flash

Justice League had vorige week een special over Aquaman (Jason Momoa) en kijkt deze week naar The Flash (Ezra Miller). Acteur Miller stelt ons in onderstaande featurette uitgebreid voor aan zijn personage, en hoe die aan zijn krachten gekomen is. Het is een prima featurette waarin we ook meer leren over zijn positie binnen het team.

Bekijk de trailer/video
Afgezien van bovenstaande video, is er ook nog een aantal andere veelzeggende beelden vrijgegeven. Het gaat om foto’s van de teamleden en wat korte informatie. Zo is er een foto die Arthur Curry (Momoa) en Bruce Wayne (Ben Affleck) toont, en hun eerste ontmoeting.

Het tweede beeld toont Batman en gaat kort over diens krachten. Er is ook een derde foto, waarop we de Batmobile zien en wat dat apparaat kan doen.

Het vierde plaatje is van Wonder Woman (Gal Gadot) en ook over haar valt wat extra informatie te vinden.

Tot slot is er nog een beeld waarop we The Flash en Cyborg (Ray Fisher) zien, gek genoeg zonder al teveel informatie.

Mocht je je afvragen waar superheld nummer zes, Superman (Henry Cavill) is, vrees dan niet, want er is nog een andere foto die zijn weg naar het internet heeft gevonden, die het team inclusief Superman toont.

Justice League is vanaf 16 november in de bioscoop te zien.

film afbeelding filmio

Vrouw wordt hond in trailer ‘Bitch’

Vrouw wordt hond in trailer 'Bitch'

Bekijk hieronder de eerste volledige trailer voor Bitch van Marianna Palka. Bitch ziet eruit als een scherpe satire op de traditionele rolverdeling van mannen en vrouwen in het gezinsleven. Marianna Palka maakte eerder onder andere de komedie Good Dick, waarin de invloed van porno op onze samenleving onder de loep genomen werd.

Bekijk de trailer/video

Jill, een eenzame, ongelukkige huisvrouw met vier kinderen, loopt over haar eettafel met een riem om haar nek zelfmoord te overwegen. Haar man Bill heeft alleen maar oog voor zijn baan en gaat vreemd met een collega, en heeft niets door over hoe zijn vrouw bang is dat ze zichzelf iets zal aandoen. Juist deze avond blaffen er overal honden, terwijl één vreemde hond het huis van Jill en haar kinderen blijft omcirkelen. Dan breekt er iets in Jill en neemt ze een kwaadaardige hondenpersoonlijkheid aan. Bill wordt daardoor gedwongen voor het eerst in zijn leven echt voor zijn kinderen te zorgen terwijl hij samen met zijn schoonzus de familie probeert bij elkaar te houden tijdens deze bizarre crisis in hun leven.

film afbeelding filmio

Morgan Freeman gaat Colin Powell spelen

Morgan Freeman gaat Colin Powell spelen

Morgan Freeman gaat de rol spelen van de voormalige Minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell spelen in de nieuwe biopic Powell. Regisseur Reginald Hudlin, die net de Thurgood Marshall biopic Marshall heeft afgerond, zal Powell gaan regisseren. Het script is van de hand van Ed Whitworth, dat in 2011 op de beroemde Black List van beste onverfilmde scripts stond.

Powell speelt in de tijd dat Colin Powell Minister van Buitenlandse Zaken was in de regering van George W. Bush. Powell, een gerespecteerde generaal van het Amerikaanse leger, werd de eerste zwarte Amerikaanse Minister van Buitenlandse Zaken. Hij was in eerste instantie een tegenstander was van de invasie van Irak, omdat hij niet geloofde dat de Irakese dictator Saddam Hussein werkelijk over massavernietigingswapens beschikte.

Maar hij capituleerde aan de meer oorlogsgezinde stemmen in het Witte Huis, en gaf de inmiddels beruchte presentatie over de aanwezigheid van die wapens aan de VN-Veiligheidsraad. Het daarbij gepresenteerde bewijs werd later ontkracht, en Powell noemde dit later het dieptepunt van zijn carrière. De script speelt zich vooral af in de tijd voorafgaande aan deze presentatie.

film afbeelding filmio

Bill Pullman is wrekende cowboy in trailer ‘The Ballad of Lefty Brown’

Bill Pullman is wrekende cowboy in trailer 'The Ballad of Lefty Brown'

Bekijk hieronder de eerste trailer voor de nieuwe western The Ballad of Lefty Brown van regisseur Jared Moshe, met onder andere Bill Pullman, Peter Fonda en Jim Caviezel. Pullman speelt een cowboy wiens beste vriend voor zijn ogen wordt neergeschoten, waarna hij een posse vormt om wraak en/of gerechtigheid te verkrijgen. The Ballad of Lefty Brown is de tweede film van Jared Moshe, die eerder ook al een western maakte, Dead Man’s Burden

Bekijk de trailer/video

Wanneer cowboy Lefty Brown zijn jarenlange partner, de net tot Senator verkozen Edward Johnson, voor zijn ziet vermoord worden, wil hij diens gruwelijke dood wreken. Lefty gaat achter de moordenaars aan over de desolate vlaktes van de noordwestelijke Amerikaanse staat Montana. Daarbij recruteert hij een jonge revolverheld en een oude vriend, een veel drinkende U.S. Marshall. Maar na een eerste confrontatie met de moordenaars wordt Lefty zelf beschuldigd van de moord op zijn beste vriend, en moet hij zijn onschuld zien te bewijzen door de machtige mannen achter de moord te vinden en onthullen.

film afbeelding filmio

Al Pacino en Karl Urban in spannende eerste trailer ‘Hangman’

Al Pacino en Karl Urban in spannende eerste trailer 'Hangman'

Vandaag heeft productiemaatschappij Patriot Pictures de eerste trailer vrijgegeven van de film Hangman, een nieuwe thriller van regisseur Johnny Martin. De film heeft nog geen releasedatum en zal waarschijnlijk direct naar VOD gaan, wat meestal een niet al te goed teken is voor de kwaliteit van de film.

Al Pacino speelt in Hangman een rechercheur die moet samenwerken met een profiler (Karl Urban). Samen jagen ze op een bruto seriemoordenaar die mensen vermoordt in een gruwelijke versie van het kinderspel galgje (ofwel ‘Hangman’ in het Engels).

Naast Pacino en Urban zien we in de film ook actrice Brittany Snow Hangman zal naar verluidt een Paranormal Activity-achtige twist hebben. Je kunt de trailer zoals altijd hieronder bekijken.

Wat vinden jullie van de eerste beelden van Hangman? Moet Al Pacino een nieuwe agent inhuren voor betere projecten of lijkt het op een veelbelovende film uit te lopen? Laat hieronder van je horen!

Bekijk de trailer/video

film afbeelding filmio

Bioscoopfilms week 42: Geostorm, Daphne en meer

Bioscoopfilms week 42: Geostorm, Daphne en meer

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda.

[h2-artikel]Geostorm (2017)[/h2-artikel][hr][img-rechts]https://www.filmtotaal.nl/images/covers/884sd9bgcm.jpg[/img-rechts]Regie: Dean Devlin | Cast: Gerard Butler, Talitha Bateman, Abbie Cornish, Ed Harris

Een man onderneemt een reis naar de ruimte om klimaatveranderende satellieten ervan te weerhouden een storm te lanceren van episch formaat. Zijn broer ontdekt in de tussentijd een plan om de Amerikaanse president te vermoorden. Bekijk de trailer van Geostorm.

[h2-artikel]The Glass Castle (2017)[/h2-artikel][hr][img-rechts]https://www.filmtotaal.nl/images/covers/pf8wtax28i.jpg[/img-rechts]Regie: Destin Cretton | Cast: Brie Larson, Naomi Watts, Woody Harrelson, Iain Armitage

Rex en Rose Mary Walls hadden vier kinderen. In het begin leefden ze als nomaden en trokken door dorpjes en kampeerden in de bergen in het Zuid-Westen van de Verenigde Staten. Rex was een charismatische, briljante man die in nuchtere buien zijn kinderen deed lesgeven en hen leerde om te houden van alle facetten van het leven zonder enige angst. Rose Mary, die houdt van schrijven en schilderen, keek echter niet veel om naar de kinderen. Toen hun geld na een aantal jaren opraakte, verhuisden de Walls naar een klein mijnwerkersdorp waar het gezin al snel vervalt in allerlei crimineel gedrag en moet zien te overleven onder de meest erbarmelijke omstandigheden.

Lees de recensie van The Glass Castle geschreven door Martijn Hamerling[review-rating]3.0[/review-rating]
Bekijk de trailer van The Glass Castle.

[h2-artikel]Daphne (2017)[/h2-artikel][hr][img-rechts]https://www.filmtotaal.nl/images/covers/y02ztqb4xf.jpg[/img-rechts]Regie: Peter Mackie Burns | Cast: Emily Beecham, Geraldine James, Tom Vaughan-Lawlor, Nathaniel Martello-White

Daphne, 31, Londenaar. Ze heeft drukke dagen, hectische nachten, vrienden, familie, geliefden en nog veel meer afleiding. Maar ze is te jong om snel te settelen en te oud om doelloos te blijven leven. Op een avond dwingen onverwachte gebeurtenissen haar keuzes te maken.

Lees de recensie van Daphne geschreven door Kaj van Zoelen[review-rating]3.5[/review-rating]
Bekijk de trailer van Daphne.

[h2-artikel]Brigsby Bear (2017)[/h2-artikel][hr][img-rechts]https://www.filmtotaal.nl/images/covers/gnmmjfpiz7.jpg[/img-rechts]Regie: Dave McCary | Cast: Mark Hamill, Claire Danes, Kyle Mooney, Greg Kinnear

Brigsby Bear Adventures is een kinderserie, geproduceerd voor een publiek dat maar uit één man bestaat: James. Als de serie abrupt tot een einde komt, verandert het leven van James voor altijd en besluit hij het verhaal zelf af te ronden. Hij moet tegelijk leren omgaan met de realiteit van een wereld waar hij helemaal niets vanaf weet.

Lees de recensie van Brigsby Bear geschreven door Arjan Welles[review-rating]4.0[/review-rating]
Bekijk de trailer van Brigsby Bear.

[h2-artikel]Weg van Jou (2017)[/h2-artikel][hr][img-rechts]https://www.filmtotaal.nl/images/covers/65ufnilrfg.jpg[/img-rechts]Regie: Jelle de Jonge | Cast: Katja Herbers, Elise Schaap, Maarten Heijmans, Imanuelle Grives

De stadse Evi wordt met frisse tegenzin door haar werkgever overgeplaatst van hip Rotterdam naar stil Zeeuws-Vlaanderen. Weigeren is geen optie, haar carrière valt of staat met slagen in de Zeeuwse regio. Ze laat haar comfortabele stadse leven van uitgaan en veel consumeren achter zich en begint met vallen en opstaan aan haar nieuwe leven in Zeeuws-Vlaanderen. Dat het daar niet allemaal onverstaanbare Zeeuwen zijn, blijkt als Evi in Terneuzen schipper Stijn ontmoet. Zou ze dan toch aarden in de Zeeuwse klei of keert ze liefst zo snel mogelijk terug naar haar vriend Lennaert die in Rotterdam is gebleven?

Lees de recensie van Weg van Jou geschreven door Arjan Welles[review-rating]2.0[/review-rating]
Bekijk de trailer van Weg van Jou.

[h2-artikel]Home Again (2017)[/h2-artikel][hr][img-rechts]https://www.filmtotaal.nl/images/covers/cd25g8dy77.jpg[/img-rechts]Regie: Hallie Meyers-Shyer | Cast: Reese Witherspoon, Lake Bell, Michael Sheen, Nat Wolff

Het leven van een alleenstaande moeder in Los Angeles neemt een onverwachte wending als ze drie jonge mannen toestaat bij haar in te trekken.

Lees de recensie van Home Again geschreven door Frank Stol[review-rating]2.0[/review-rating]
Bekijk de trailer van Home Again.

[h2-artikel]Kleine IJstijd (2017)[/h2-artikel][hr][img-rechts]https://www.filmtotaal.nl/images/covers/64364hfp4a.jpg[/img-rechts]Regie: Paula van der Oest | Cast: Johan Heldenbergh, Hannah Hoekstra, Monic Hendrickx, Cees Geel

Een groep vrienden, (ex)muzikanten en hun aanhang komt bij elkaar in een oud, -ooit gekraakt- huis op het platteland om de as te verstrooien van hun vriend en held Kas. Ze zijn uitgenodigd door Kas’ hoogzwangere vriendin Sallie, om hun inspirator op gedenkwaardige wijze te memoreren.

Lees de recensie van Kleine IJstijd geschreven door Frank Stol[review-rating]3.5[/review-rating]
Bekijk de trailer van Kleine IJstijd.

[h2-artikel]We Are X (2016)[/h2-artikel][hr][img-rechts]https://www.filmtotaal.nl/images/covers/q16q42uvof.jpg[/img-rechts]Regie: Stephen Kijak | Cast: Yoshiki, Toshimitsu Deyama, Tomoaki Ishizuka, Hiroshi Morie

Een documentaire over de legendarische Japanse rockband X JAPAN. Bekijk de trailer van We Are X.

film afbeelding filmio

Opnames ‘Terminator 6′ in maart 2018

Opnames 'Terminator 6' in maart 2018

Naar verluidt beginnen de opnames van Terminator 6 in maart 2018. Dat onder leiding van regisseur James Cameron, die de franchise verliet na Judgment Day, en de boel weer nieuw leven in zal blazen. Dat is nodig: met Genisys bereikte de franchise een dieptepunt, zowel kritisch als commercieel.

Nu lezen we op Omega Underground dat de opnames onder leiding van Tim Miller eind maart 2018 moeten beginnen. Die vinden plaats op locaties als Boedapest, Hongarije en Spanje. Welke locaties precies is niet bekend, al stelt men dat Sonja Klaus (Prometheus) het production design verzorgt.

James Cameron zal de film produceren, en heeft ervoor gezorgd dat acteur Arnold Schwarzenegger wederom terugkeert. Verder heeft ook Linda Hamilton getekend voor de nieuwste film en is ze dus weer als Sarah Connor te zien. De film negeert alle gebeurtenissen na T2 en pikt de draad daar op.

De film zal als het goed is in de loop van de zomer van 2019 in de bioscoop draaien.

film afbeelding filmio