Komische trailer voor stripboekverfilming ‘The Death of Stalin’

Geplaatst op: August 12, 2017
Nog geen commentaar

De dood van een dictator komt met grote gevolgen in de eerste trailer van The Death of Stalin, welke geregisseerd is door Veep-bedenker Armando Iannucci. Het komische drama is gebaseerd op de gelijknamige stripboek van schrijver Fabien Nury en tekenaar Thierry Robin uit 2016. De dictator in kwestie is Jozef Stalin, die van 1924 t/m 1953 aan de macht was in de Sovjet-Unie.

In maart 1953 komt Stalin om het leven na een beroerte. Zijn kernteam van ministers vecht daarna om het bestuur van de communistische staat. Sommigen zien graag positieve veranderingen in de toekomst, anderen bezitten helaas sinistere motieven. Hun enige gemeenschappelijke doel? Wanhopig in leven blijven.

Bekijk de trailer/video

Iannucci, die samen met drie andere scenaristen het script schreef, heeft een grote cast bijeen weten te verzamelen. Zo zien we o.a. de volgende mensen voorbijkomen: Steve Buscemi, Olga Kurylenko, Jeffrey Tambor, Rupert Friend, Jason Isaacs, Andrea Riseborough en Paddy Considine. Ook is er een poster op het net verschenen. De première van de dramedy vindt volgende maand plaats tijdens het Internationaal filmfestival van Toronto. Voor het Engelse publiek zal The Death of Stalin vanaf 20 oktober draaien.