‘Halloween’-vervolg speelt zich af in andere realiteit

Geplaatst op: November 14, 2017
Nog geen commentaar

'Halloween'-vervolg speelt zich af in andere realiteit

Scenarioschrijver Danny McBride heeft bevestigd dat de geplande reboot van Halloween inderdaad alle voorgaande films gaat negeren. Het wordt in plaats daarvan een direct vervolg op John Carpenters klassieker uit 1978.

De nieuwe film zet het verhaal van Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) voort. Zij besluit in de film de strijd met Michael Myers wederom aan te binden. Om dat goed te laten werken, worden de voorgaande films genegeerd en doet men alsof Halloween anders eindigde.

“We negeren alle films na de eerste,” begon McBride. “Hij pikt het verhaal na de eerste op, maar speelt zich af in een andere realiteit. Het is alsof de eerste Halloween op een iets andere manier eindigde.”

Dat bevestigt eerdere opmerkingen van Carpenter, die al eens vertelde dat de nieuwe film van David Gordon Green enkel zijn eigen productie zal erkennen. Maar dat er nu van een andere realiteit uitgegaan wordt, waarbij Halloween dus een iets ander einde krijgt, is nieuwe informatie. Volgens McBride is het vooral nodig om een goede film te maken, en fans van de franchise niet teleur te stellen.