Films op TV voor zondag 13 Augustus 2017

Geplaatst op: August 13, 2017
Nog geen commentaar
Like CrazyLike Crazy
07:20 – 09:05 op RTL4
Drama (2011) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 6.7 (45613 stemmen)
Met Anton Yelchin, Felicity Jones, Jennifer Lawrence e.a

Like Crazy verhaalt over een Britse studente die verliefd wordt op een Amerikaanse student. Ze worden echter van elkaar gescheiden wanneer zij door visumproblemen uit de VS wordt gezet.

The Legend of LongwoodThe Legend of Longwood
09:00 – 10:35 op NPO3
Avontuur (2014) uit Nederland
IMDB-rating: 5.6 (219 stemmen)
Met Lorcan Bonner, Brendan Conroy, Lorcan Cranitch e.a

Een 12-jarig meisje is voorbestemd een 300-jaar oude betovering die rust op een klein Iers dorpje en zijn bewoners te verbreken. Zij moet daartoe en mysterieuze Zwarte Ridder helpen soelaas te vinden en een kudde paarden redden van een meedogenloze vrouw met gemene plannen.

BelieveBelieve
15:35 – 17:10 op NPO3
Drama (2013) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 5.6 (553 stemmen)
Met Jack Smith, Brian Cox, Natascha McElhone e.a

Een jonge getalenteerde voetbalspeler raakt in de problemen als hij betrapt wordt bij een diefstal. De gebeurtenissen komen onder de aandacht van Matt Busby, voormalig coach van Manchester United. Hij besluit uit zijn pensioen te komen om de jongen en zijn teamgenoten te helpen.

Romancing the StoneRomancing the Stone
20:00 – 22:10 op NET5
Actie (1984) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 6.9 (64053 stemmen)
Met Michael Douglas, Kathleen Turner, Danny DeVito e.a

Een schrijfster van romannetjes beleeft allerlei avonturen in de Colombiaanse jungle als haar zus wordt ontvoerd en slechts zal worden vrijgelaten bij inlevering van een schatkaart.

AladdinAladdin
20:00 – 21:45 op SBS9
Animatie (1992) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 8 (268983 stemmen)
Met Scott Weinger, Robin Williams, Linda Larkin e.a

Het leven van het straatboefje Aladdin verandert drastisch wanneer hij op een dag de bloedmooie Jasmine, de dochter van de sultan, ontmoet. Aladdin is meteen smoor maar Jasmines vader, in de hypnotische macht van zijn adviseur Jafar, heeft andere plannen voor dochterlief. De door en door slechte Jafar en zijn al even doortrapte papegaai Iago (what’s in a name?) broeden ondertussen op een plot om de sultan van de troon te stoten en met de hulp van een magische lamp zelf te regeren, met de mooie Jasmine aan zijn zijde. Aladdin, een Disney-held van het zuiverste water, geeft zich echter niet zomaar gewonnen en met de hulp van de blauwe geest uit de magische lamp gaat hij de strijd met Jafar aan…

MoonrakerMoonraker
20:00 – 22:40 op RTL7
Actie (1979) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.3 (68948 stemmen)
Met Roger Moore, Lois Chiles, Michael Lonsdale e.a

Wanneer een aan Engeland geleende Moonraker space-shuttle plotseling van het radarscherm verdwijnt, wordt geheim-agent James Bond ingeschakeld om de verdwijning te onderzoeken. Hij vliegt naar Californi�, waar hij de miljonair Hugo Drax ontmoet, in wiens fabriek de shuttle gebouwd is.

Rush Hour 3Rush Hour 3
21:45 – 23:25 op SBS9
Actie (2007) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 6.2 (120050 stemmen)
Met Chris Tucker, Jackie Chan, Max von Sydow e.a

In het kloppend hart van Parijs ligt een dodelijk geheim verborgen. In Los Angeles heeft de Chinese ambassadeur Han de identiteit van Shy Shen ontdekt, de leider van de meest gevreesde en invloedrijkste criminele organisatie in de wereld: de Triads. Wanneer Han op het punt staat deze identiteit aan het Internationale Hof bekend te maken wordt hij neergeschoten. De Triads gaan tot het uiterste om hun geheimen te bewaren. Wie kan hen tegenhouden? Gelukkig zijn ze terug van weggeweest: Agent Carter en Commissaris Lee. In Rush Hour 3 reist het beroemde duo af naar Parijs om een wereldwijde criminele samenzwering te stoppen en het leven van een oude vriendin Soo Yung, de nu volwassen dochter van Ambassadeur Han, te redden.<br>

The Jewel of the NileThe Jewel of the Nile
22:10 – 00:15 op NET5
Actie (1985) uit Verenigde Staten
IMDB-rating: 6.1 (39620 stemmen)
Met Michael Douglas, Kathleen Turner, Danny DeVito e.a

De avonturier Jack Colton en romanschrijfster Joan Wilder maken een tocht door de woestijnen van Noord-Afrika met de heethoofdige aartsvijand Ralph in hun kielzog. Het drietal speurt naar een juweel, maar moet eerst razende wervelstormen, krijgshaftige woestijnbendes en de kwaadaardige Omar zien te overleven om hun doel te kunnen bereiken.

The Band's VisitThe Band’s Visit
23:20 – 00:50 op NPO2
Komedie (2007) uit Israël
IMDB-rating: 7.6 (11231 stemmen)
Met Sasson Gabai, Ronit Elkabetz, Saleh Bakri e.a

Een kleine Egyptische politiefanfare komt naar Israël om er op te treden tijdens de opening van een Arabisch cultureel centrum. Door omstandigheden komt niemand hen ophalen aan de luchthaven. Zij proberen op eigen kracht hun bestemming te bereiken, maar komen uiteindelijk terecht in een onooglijk, bijna vergeten dorpje in het zuiden van Israël. Zij moeten daar noodgedwongen overnachten en dringen binnen in het leven van drie lokale bewoners: Iztzik, die net een huwelijkscrisis doormaakt, Papi, die zijn langverwachte eerste afspraakje heeft die avond, en Dina, die het lokale café openhoudt, maar heel eenzaam is. De onwezenlijke, magische nacht wordt een allegorie voor de hoop die het Midden-Oosten een aantal jaar gekoesterd heeft, en die nu verdwenen is, maar hopelijk niet voor altijd…

El cuerpoEl cuerpo
01:15 – 03:00 op BBC2
(2012) uit
IMDB-rating: 7.6 (25810 stemmen)

Een detective zoekt naar het lijk van een femme fatale dat verdwenen is uit een mortuarium.